چرا کودک مان باید به مهدکودک برود؟
روند اجتماعی شدن و گسترش توانمندیهای کودک، از حدود 3 سالگی آغاز میشود و به همین دلیل مهدکودک رفتن کودک، بسیار مهم است.
بسیاری از مادرها، به دلیل مشغلههای شغلی، مشکلات رفتاری کودکشان یا فقط برای آن که چند ساعتی در روز بتوانند به کارهای شخصی خود برسند، فرزندانشان را به مهد کودک میفرستند. اما همواره این سوال مطرح است که از چه سنی فرستادن کودکان به مهدکودک درست است؟ اصلاً همه بچهها باید به مهدکودک بروند یا اینکه فقط مادران شاغل از روی اجبار کودکشان را به مهد میفرستند؟
سالهای اولیه کودکی و سنین پیش از دبستان، سریعترین دوران رشد و یادگیری کودک محسوب میشود. در واقع روند اجتماعی شدن و گسترش توانمندیهای کودک، از حدود 3 سالگی آغاز میشود و به همین دلیل مهدکودک رفتن کودک، بسیار مهم است. البته این عقیده در حالی مطرح میشود که بسیاری از خانوادهها، مهدکودکها یا کودکستانها را محلی برای نگهداری از فرزندانشان، آن هم در ساعتهایی که سرکار هستند، میدانند. کفپوش مهدکودک
ایدهآلترین سن برای فرستادن کودکان به مهد
بهترین سن فرستادن کودک به مهد کودک، حدود 3 سالگی است که البته این موضوع باز هم به قوای شناختی کودکان بستگی دارد. بعد از 3 سالگی، مهارتهای کودکان تغییر میکند. مهارت بازی قبل از سه سالگی به شکل موازی با هم است، یعنی قبل از این سن، بچهها در کنار هم، اما هر یک با اسباببازی خود بازی میکنند و وارد بازی دیگری نمیشوند؛ اما بعد از 3 سالگی، بازیهای گروهی شکل میگیرد و بچهها دوست دارند با هم تعامل داشته باشند و هرچه این فرصت بیشتر به بچهها داده شود، بهتر است.
نباید فراموش کرد کودکانی که به مهد میروند، معمولاً رشد تکلم بهتری پیدا میکنند، اعتماد به نفسشان بیشتر میشود، اضطرابشان کاهش مییابد و اگر در مهدکودکی که شرایط خوبی دارد، نگهداری شوند، توان دوری از مادر را به تدریج پیدا میکنند. کودکانی که به مهد نمیروند، دیرتر اجتماعی میشوند و هنگام بازی با همسالان، قوانین را رعایت نمیکنند. این کودکان زمان رفتن به مدرسه، به سختی از مادر جدا میشوند؛ چرا که هرگز تجربه دور بودن از مادر را نداشتهاند. از طرفی سن مناسب برای آموختن زبان دوم، 3 سالگی است و رفتن به مهد کودک، آموزش آن را تسریع میکند.
منبع: اکاایران