آب تهران نیازی به تصفیه خانگی ندارد
رییس اداره بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت تاکید کرد که آب تهران نیازی به دستگاه های تصفیه آب خانگی ندارد.
مهندس غلامرضا شقاقی تاکید کرد: در هر منطقه ای که آبرسانی تحت پوشش شرکت های آب و فاضلاب انجام می شود، معمولا آب توسط شرکت آب و فاضلاب و همچنین وزارت بهداشت به صورت دقیق مورد بررسی قرار می گیرد و تمام عوامل مربوطه مطابق استانداردها چک می شوند.
وی افزود: اکنون آبرسانی در اغلب شهرها و همچنین بسیاری از روستاها تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب انجام می شود. اگر مشکلی در زمینه آب مصرفی مردم وجود داشته باشد، اطلاع رسانی های لازم به ساکنان منطقه مربوطه صورت می گیرد.
شقاقی تاکید کرد: در مجموع آبی که معمولا در شهرها و از جمله در تهران از سوی شرکت آب و فاضلاب توزیع می شود، از نظر کیفی مشکلی ندارد و هیچ لزومی برای تصفیه مجدد آب در منازل یا هر مکان دیگری نیست.
وی با اشاره به انواع مختلف دستگاه های تصفیه آب خانگی، مجددا تاکید کرد: از آنجا که آب تهران تصفیه می شود و در حال حاضر نظارت دقیقی نیز بر آن صورت می گیرد، نیازی به این تصفیه های خانگی نیست. از طرف دیگر اگر از این دستگاه های تصفیه خانگی در منازل به درستی استفاده نشود، ممکن است در درازمدت آلودگی آب را سبب شوند. اگر در مناطقی نیازی به انجام چنین اقداماتی باشد، این کار توسط متصدیان تامین آب انجام می شود.
شقاقی در پاسخ به سوال ایسنا درباره رسوب گل و لای در صافی هایی که بر سر شیرهای آب منازل جمع می شود، گفت: زمانی که آب به جوش می آید "سختی" آن رسوب می کند که البته برای سلامتی مضر نیست و این "سختی" آب تا حدی هم برای سلامتی مفید هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رسوب سختی آب ارتباطی به ایجاد سنگ کلیه دارد یا خیر، گفت: این موضوع ارتباطی به سنگ کلیه ندارد. تعدادی از مقالات سختی آب را برای سلامتی مهم دانسته اند. این درحالیست که بسیاری از دستگاه های تصفیه آب خانگی، سختی آب را به شدت پایین می آورند که ممکن است برای سلامت چندان مفید نباشد.