انواع باکتری های موجود در لوازم آرایشی

اگر سال هاست که لوازم آرایشی تان را انبار کرده اید و نمی خواهید آنها را دور بیندازید، شاید وقت آن باشد که آنها را کنار بگذارید. یکی از دلایلش این است که لوازم آرایشی قدیمی – مخصوصا آنهایی که قبلا استفاده شده اند – بستر مناسبی برای رشد باکتری هایی هستند که می تواند باعث عفونت های پوستی و چشمی کوچک یا جدی شود.
اگرچه بسیاری از لوازم آرایش، حاوی مواد نگهدارنده هستند که به کاهش رشد باکتری ها کمک می کند، اما شاید هنوزهم بخاطر لوازم آرایش قدیمی تان، به یک عفونت باکتریایی مبتلا شوید. اگر لوازم آرایشتان تغییر رنگ داده، بوی عجیب و غریبی گرفته، یا اینکه متعلق به بیش از یک سال پیش است، باید آنها را دور بیندازید. در ادامه ی این مطلب با برخی از این باکتری ها آشنا می شوید. استند لوازم آرایش
استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس
استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، شکلی از باکتری استاف است که در طول تست های آزمایشگاهی در رژ لب، سایه چشم و خط چشم پیدا شده است! در حالی که این باکتری، اغلب بطور طبیعی روی پوست انسان وجود دارد، برای افرادی با سیستم ایمنی ضعیف – به دلیل بیماری شدید، پیری یا یک بیماری مزمن – ممکن است باعث عفونت شود.
برخی از گونه های این باکتری، نسبت به درمان با آنتی بیوتیک هم مقاوم هستند، و اگر درمان نشوند، می توانند به شدت بر روده ها اثر بگذارند.
استافیلوکوک وارنری
یکی از باکتری های گروه استافیلوکوک است. استافیلوکوک وارنری، بر روی پوست انسان و حیوانات وجود دارد. در حالی که شاید در افرادی با سیستم ایمنی سالم، باعث واکنش های نامطلوب نداشته باشد، اما می تواند در کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، واکنش های شدید و بیماری ایجاد کند. در شدیدترین موارد، این باکتری با اندوکاردیت همراه است، که به دریچه های قلب آسیب می رساند.
سودوموناس آئروژینوزا
سودوموناس آئروژینوزا، یک باکتری رایج است که در خاک، آب، و روی پوست وجود دارد، و با التهاب، بثورات جلدی و در موارد شدید، مسمومیت های عفونی – یک عفونت جدی که می تواند باعث نارسایی ارگان ها شود – همراه است. سودوموناس آئروژینوزا که روی برس ریمل وجود دارد، می تواند چشم را خراش دهد یا به بافت های نرم و غشاهای چشم، نفوذ کند.
استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین
یکی از جدی ترین باکتری ها، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) است، که می تواند روی لوازم آرایشی قدیمی خودش را پنهان کند، و باعث عفونتی مانند درماتیت یا چشم صورتی شود و همچنین در مقابل درمان با آنتی بیوتیک، مقاومت کند.
این باکتری، بسیار خطرناک در نظر گرفته می شود، زیرا این عفونت می تواند براحتی پخش شود. هنگام استفاده از لوازم آرایشی، MRSA موجود در لوازم آرایش می تواند وارد یک جوش، بریدگی یا غشاهای مخاطی چشم و بینی شود. علائم اولیه ی عفونت عبارتند از قرمزی، التهاب و حس داغی روی منطقه ی آلوده. اگر گمان می کنید که شاید به MRSA آلوده شده باشید، به دنبال درمان فوری بروید.
منبع: اکاایران