ابداع نانو قرصهای ارزان برای تصفیه آب آشامیدنی
دانشمندان دانشگاه ویرجینیا با بهرهگیری از نانوذرات، قرصهایی برای تصفیه آب ابداع کردهاند که میتوانند در کشورهای در حال توسعه که به آب تصفیه شده دسترسی ندارند، به کار گرفته شوند. به گزارش ایسنا، این قرص شامل یک صفحه سرامیکی پرشده با نانوذرات نقره یا مس است که درون مخزن آب قرار داده شده و به طور متناوب آب را ضدعفونی میکند.
تنها مقادیر بسیار اندکی از نانوذرات از قرص به آب آزاد میشود که در آن سطح برای انسان مضر نبوده، اما برای نابودی میکروارگانیسمها کافی است.
جیمز اسمیت، استاد محیط زیست و منابع آب در دانشگاه ویرجینیا میگوید: استفاده از این قرص بسیار ساده است، به نحوی که شب هنگام با قراردادن آن در مخزن، آب آشامیدنی در روز بعد مهیا و تصفیه آب خواهد شد. این قرص ظرفیت تصفیه 20 لیتر آب در روز را داراست.
این قرص در حال حاضر نیازمند مطالعات بیشتر برای تخمین عمر کارکرد آن است. بر اساس آزمایشات کوتاه مدت و برونیابی نتایج عمر این قرص حدود 6 ماه تخمین زده میشود.
انتظار میرود این دستاورد برای بهبود منابع آب در آفریقای جنوبی مورد استفاده قرار گرفته و استانداردهای لازم برای آب شرب را تأمین کند. این قرصها را میتوان در مثلا استان لیمپوپو (Limpopo) در آفریقای جنوبی که در آن آب شرب کمی در دسترس است، بکار برد.
آنتونی ترتون، متخصص آب و محیطزیست میگوید که این فرآیند از نظر تکنیکی پایدار است. با این حال او بر این باور است که بقای این فناوری به عوامل زیادی از جمله هزینه و پذیرش عموم بستگی دارد.