در این مقاله قصد داریم درباره این موضوع صحبت کنیم که آیا فراهم نمودن یک دستگاه تصفیه آب خانگی برای استفاده در منزل ضرورت دارد یا این کار یه تجمل گرایی ویا یک کار بیهوده وتحمیل هزینه ای اضافه بر خانواده است.
همچنین می خواهیم به پرسش هایی اساسی در مورد دستگاه تصفیه آب خانگی پاسخ دهیم پرسشهایی از قبیل :
مگر سازمان آب اقدام به تصفیه آب نمی کند
سازمان آب از چه روشی برای تصفیه آب استفاده می کند
احتمال وجود چه آلودگی هایی در آب لوله کشی وجود دارد
چه نیازی به تصفیه دوباره آب توسط دستگاه تصفیه آب خانگی می باشد
دستگاه تصفیه آب خانگی از چه شیوه ای برای تصفیه آب استفاده می نماید
دستگاه تصفیه آب خانگی توانایی حذف چه نوع آلاینده هایی را دارد
ضرورت نیاز به دستگاه تصفیه آب خانگی
برای پاسخ به پرسش های مطرح شده در ابتدا باید گفت که سازمان آب و فاضلاب اقدام به تصفیه آب می نماید و آب هایی که به صورت لوله کشی در منازل ما قرار دارد توسط این سازمان تصفیه شده اند
اما آب تصفیه شده توسط سازمان آب به این شیوه است که ابتدا به صورت فیزیکی اقدام به جدا سازی ذرات معلق و جامد به وسیله صافی ها و آشغالگیر ها می نماید.
در مرحله بعد با اضافه نمودن کلر به آب باعث حذف میکروب ها، باکتری ها و انگل ها از آب شده و آب را به این صورت تصفیه می نمایند.
میزان کلر اضافه شده به آب معمولا مقداری بیش از میزانی است که باید به آب افزوده شود
دلیل این کار این است که اگر در مسیر انتقال آب از تصفیه خانه ها به منازل آلاینده ای در مسیر انتقال وجود داشته باشد
توسط این میزان کلر اضافه ازبین رفته و آب تصفیه گردد و در غیر این صورت کلر اضافه شده در آب باقی می ماند که در قسمت مربوط به مضرات کلر به آن اشاره نموده ایم.
حال با توجه به مطالب بیان شده به این پرسش ها باید پاسخ داده شود که بعد از تصفیه آب توسط سازمان آب چه نیازی به تصفیه دوباره آب توسط دستگاه تصفیه آب خانگی می باشد.
تصفیه خانه جهت تصفیه آب
در پاسخ به این پرسش باید این را بیان کرد که درست است سازمان آب با روش ذکر شده اقدام به تصفیه آب می نماید و آب خروجی در این روش شفاف و زلال می باشد اما این آب هنوز از نظر املاح (مواد معدنی)، سختی و سنگینی برای مصرف مناسب نمی باشد
زیرا با جدا سازی و اضافه نمودن کلر هیچ تغییری در میزان مواد معدنی و سختی آب و نیز از بین بردن ناخالصی محلول در آب مانند نیترات و نیتریت و نیز دیگر آلاینده ها حاصل نمی گردد.
از آنجا که بیشتر مصرف آب در منازل برای بخش های مختلف از جمله شستشوی لباس و ظروف، استحمام، آبیاری گل و گیاه و … بوده و میزان مصرف آب برای هر فرد تقریبا معادل با ۶۰۰ لیتر در شبانه روز می باشد و تنها کمتر از ۳ لیتر برای مصرف آشامیدن می باشد
در نتیجه استفاده از روش های نوین تصفیه آب در تصفیه خانه های شهری ضرورت ندارد و نیز به خاطر هزینه بالایی که روش های نوین تصفیه آب برای تصفیه نمودن آب دارند از جمله تصفیه آب به روش اسمز معکوس (Ro) استفاده نمی شود .
میزان مصرف آب برای هر بخش در منزل و جهت آشامیدن
تصفیه آب به روش اسمز معکوس (RO) که یکی از بهترین و کامل ترین شیوه های نوین تصفیه آب می باشد با عبور آب از یک غشاء (ممبران) و حذف آلاینده های مختلف در چندین مرحله و جدا سازی آلاینده های فیزیکی با اندازه بسیار کوچک به اندازه های ۵ میکرون اقدام به تصفیه کامل آب از نیترات و نیتریت، کلر می نماید.
برای آشنایی کامل با این روش می توانید بخش مربوط به تصفیه آب به روش اسمز معکوس (RO) را مورد مطالعه قرار دهید.
حال با توجه به مواردی که ذکر شد اهمیت وجود دستگاهای تصفیه آب در خانه برای داشتن آب پاک و سالم و استفاده از آن برای مصارفی مانند نوشیدن آب، چای، قهوه، شستشوی سبزیجات و پخت غذا روشن می گردد.
دستگاه تصفیه آب خانگی به روش اسمز معکوس (RO) توانایی حذف بیش از ۲۱۰۰ نوع مواد آلوده کننده آب که برای سلامتی انسان مضر هستند را دارا می باشد. که در بخش دلایل نیاز به دستگاه تصفیه آب خانگی به صورت کامل ذکر نموده ایم.