راهنمای تصفیه آب صنعتی به روش اسمز معکوس RO

در تصفیه آب صنعتی ، اسمز معکوس یا آب شیرین کن استفاده از پیش تصفیه آب و فیلتراسیون های صنعتی شنی و کربنی پیشنهاد می گردد
فیلتر شنی بمنظور کاهش اندازه دانه بندی املاح آب تا سطح 50 میکرون استفاده می گردد ،فیلتر زغالی یا کربن اکتیو جهت حذف طمع ، مزه ،رنگ . کدورت و نیز حذف کلر آب می باشد
در فرایند سیستم تصفیه آب صنعتی ، اسمز معکوس استفاده از فیلتر های میکرونی جهت کاهش ذرات معلق تا سطح 5 میکرون می گردد
اساس کاری اصلی سیستم تصفیه آب عبور ذرات ریز 5 میکرون از روزنه های ممبران که از جنس پلی آمید می باشند با فشار متناسب با نوع ظرفیت صنعتی درخواست شده از ممبران ها می باشد
ممبران وظیفه دارد تا 99 درصد نمک های محلول در آب را با سطح دانه یندی 0.002 میکرون حذف نماید و آبی با شرایط خلوص بالا و هدایت الکتریکی کم تصفیه نماید

پارامترهای اصلی در تصفیه آب صنعتی
شاخص هایی که با آنها می توان املاح محلول در آب را اندازه گیری کرد شامل هدایت الکتریکی آب (EC) ،
pH ، قلیائیت ماده (P)، قلیائیت کل (M)، سختی کل (TH) و کل املاح محلول جامد TDS می باشد.
در آب های طبیعی هر چه مقدار یون ها بیشتر باشد، EC آن بیشتر است و بالعکس.
pH آب خالص در دمای 25 درجه سانتیگراد برابر 7 است و با افزایش دما افزایش می یابد. pH آب های طبیعی عموماً در محدوده 8-6 است. کنترل pH در بسیاری از فرایندهای تصفیه ضرورت دارد. pH آب را با دستگاه pH متر اندازه گیری می کنند. pH آب را با استفاده از کاغذهای pH و یا شتاب گرها می توان اندازه گیری کرد که دقت آن کمتر است.

TDS نشان دهنده کل غلظت املاح محلول در آب است که بر حسب میلی گرم در لیتر گزارش می شود. TDS شاخص خوبی برای تعیین کیفیت کلی آب است.
سختی آب (H) میزان املاح محلول کلسیم و منیزیم در آب است. سختی آب یا موقت (ناشی از بی کربنات های کلسیم و منیزیم) است یا دائم ( ناشی از سولفات، کلرید و نیترات و ... کلسیم و منیزیم ). واحد بین المللی بیان سختی آب ppm معادل کربنات کلسیم یا میلی گرم در لیتر کربنات کلسیم است.
قلیائیت آب برابر مجموع یون های کربنات، بی کربنات و هیدروکسید آب است. هر چه قلیائیت آب بیشتر باشد ظرفیت بافری آب بیشتر است. قلیائیت آب یا ساده (P) (به علت وجود OH- یا CO₃-) و یا کل (M) (مربوط به OH- ، Co3و HCO3-)
در فرآیند اسمز معکوس Reverse Osmosis ( آب شیرین کن / نمک زدایی آب لب شور و دریایی ) بدلیل استفاده از غشای اسمزی و اختلاف شار غلظت نمک های محلول آب ، مواد جامد و محلول در آب از غلظت بالاتر به سمت غلظت کمتر جریان می یابد.بدیهی است با توجه به مشخصات و آنالیز آب ورودی و نیز ظرفیت های مورد نظر پارامترهایی از قبیل میزان فشار ورودی ، فشار اسمزی و راندمان تولید و پساب می بایستی محاسبه شده و استانداردهای لازم طبق نرم افزار های معتبر ، کلیه پروسه. طراحی را کنترل نماید.