چگونه کودکمان را به مهد عادت دهیم؟
تصميمگيري درباره اينکه فرزند کوچکمان را به مهد بفرستيم يا نه، يکي از تصميمهاي مهم زندگي والدين است و اهميت اين تصميم، به دليل تاثيري است که در بهداشت روان فرزندمان خواهدگذاشت. کفپوش مهدکودک
با رعايت اين نکات، کودک به مهد عادت ميکند
بهترين شرايط براي کودک از بدوتولد تا پايان سال چهارم زندگي، اين است که در خانواده و در دامن مادر باشد. در اين دوران کودکي، دسترسي به مادر در هر لحظه که کودک به او نياز دارد، بسيار مهم است بنابراين پيشنهاد و توصيه کارشناسان اين است که در ? سال اول زندگي کودک در کنار او باشيد اما براي همه مادرها اين امکان وجود ندارد.
مثلا مادران شاغل به دليل شرايط شغليشان نميتوانند در خانه بمانند بنابراين فرزندشان را به مهدکودک ميسپارند يا براي نگهداري او از افراد ديگري مانند مادربزرگ، خاله، عمه و گاهي پرستار کودک کمک ميگيرند و از آنجا که برآورده نشدن نياز کودک به دسترسي به مادر در هر لحظهاي که ميخواهد، ميتواند احساس اضطراب مزمني را در او ايجاد کند.
شايد کمک گرفتن از ديگر اعضاي خانواده يا پرستار کودک (قطعا پرستاري که صلاحيت اين کار را دارد) که بتوانند وقت بيشتري را بهطور خاص به کودک اختصاص دهند، گزينه بهتري باشد.
به هر حال مادران عزيز بايد در نظر داشته باشند در زندگي آنها، اولويت چيست و آگاهانه و بر مبناي آنها تصميم بگيرند و مسووليت تصميم خود را نيز بپذيرند.
در سال چهارم زندگي کودک و ورود او به سال پنجم، فعاليتهاي اجتماعي، بازي با کودکان همسن و سال و يادگيري برخي مهارتهاي پايه براي ورود به فضاي آموزشي اهميت پيدا ميکند. مهدکودکها از پاسخهاي مناسب براي رفع اين نياز کودک هستند. براي اينکه کودک به مهد عادت کند، رعايت چند نکته ضروري است:
1 - والدين بايد در اجراي تصميم خود قاطع باشند چون کودکان به راحتي اطمينان نداشتن والدين را درک ميکنند و سعي خواهند کرد با روشهاي مختلف مثل گريه و بيتابي و... آنها را منصرف کنند پس اگر مطمئن نيستيد، فعلا اقدام نکنيد.
2 - مهدکودکي انتخاب کنيد که پذيرش بالايي نسبت به کودک و توان جذب او داشته باشند.
3 - از چند ماه قبل از اينکه کودک را به مهد بسپاريد، زمانهاي مشخصي را براي بازي با او اختصاص دهيد تا نيازش به حضور شما به خوبي برآورده شود.
4 - با روشهايي مثل قصه گفتن يا بازيهاي نمايشي آرامآرام ذهن کودک را براي رفتن به مهدکودک بهعنوان يک فعاليت جذاب و لذتبخش آماده کنيد.
5 - هر زمان که موعد مهد رفتن کودک فرارسيد، به او توضيح دهيد: «ميخواهي بري مهد که اونجا دوست پيدا کني و... من هم پيش تو در مهد ميمانم.»
6 - ابتدا با زمانهاي کوتاه، کودک را به آنجا ببريد و کمکم زمان را افزايش دهيد.
7 - ابتدا در کلاس بمانيد، بعد در راهرو يا حياط بنشينيد و بعد فضاي مهد را ترک کنيد.
8 - او را مطمئن کنيد که ميرويد و به زودي برميگرديد.
9 - اگر قاطعانه تصميم گرفتهايد در مقابل گريههاي او صبوري کنيد.
منبع: سيمرغ